Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


miercuri, 20 iunie 2012

20 iunie

Maia va face cu ochiul din camera de spital din UKT, unde s-a rezolvat problema internetului !
Azi am facut audiometria in Clinica ORL. E la aproximativ 200 m de Clinica de Pediatrie, dar am fost trimise cu taxi. A fost distractiv.
Maia la masa in salon
Si Prof.Handgretinger a trecut scurt pe la noi, sa ne cunoasca. A promis sa revina, ca sa stam de vorba mai mult, si a spus ca tratamentul facut pana acum a redus tumora foarte mult, ceea ce e super. Dupa cura  acesta, vrea sa recolteze celulele pentru transplant.
Inca asteptam chimioterapia.
Ne-a vizitat tata, care spre bucuria noastra are voie pe sectie, chiar daca (din lipsa de locuri pe sectia de oncologie), am ajuns pe sectia de transplant medular. Copiii sub 14 ani nu au voie pe sectie, cu exceptia cazurilor cand sunt consultati de un doctor care le da voie sa intre pe sectie.
Ovi si David vor pleca azi spre casa. David vrea neaparat sa se duca vineri, in ultima zi, la scoala.
In timp ce va scriu a venit asistenta cu medicamentele pentru chimioterapie, deci cura cu numarul 4 a inceput.
Pe maine, speram tot cu vesti la fel de bune.

Aici puteti vedea poze din spital, pregatite pentru copiii care vin la internare.

2 comentarii: