Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


luni, 16 iulie 2012

16 iulie

Suntem din nou in spital.

Luni am plecat la Elternhaus si am venit in fiecare zi la spitalul de zi (Tagesklinik) pentru tratament. De vineri tratamentul cu antibiotic injectabil a fost inlocuit cu cel oral si am inceput stimularea cresterii de leucocite cu Granozyte (pentru recoltarea de celule stem). Granozyte l-am administrat eu, injectabil subcutan asa ca ne-am putut bucura de venirea lui Ovi si a lui David care au ajuns vineri dimineata.

Joi am primit si rezultatele la RMN si MIBG. Din pacate vestile nu sunt atat de bune pe cat speram. Metastaza hepatica nu a mai scazut in dimensiuni dupa ultimele doua blocuri de chimioterapie si in plus, in zona esofgului si in zona pancreasului mai sunt formatiuni de aprox. 1-2 cm care ridica probleme si probabil vor trebui indepartate chirurgical. In data de 25 iulie ne vom interna dupa cum era deja programat, la chirurgie, pentru schimbarea cateterului, dar nu stim inca daca interventia chirurgicala se va intampla tot atunci. 


Deocamdata am venit pentru recoltarea de celule stem si asteptam, nemancate si nebaute punerea cateterelor Sheldon in zona inghinala. Odata plasate cateterele, Maia va avea voie sa manance, dar va trebui sa ramana intinsa la pat, pana se termina recoltarea, miercuri sau joi. Sper ca Granozyte sa isi fi facut efectul si sa avem ce recolta ca sa putem parasi spitalul miercuri si sa profitam de cele cateva zile in compania lui David si a lui Ovi.

3 comentarii: