Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


joi, 26 iulie 2012

26 iulie

Am mai trecut un hop.
Ieri a avut loc inlocuirea cateterului venos central (prin care se administreaza medicamentele) plasat in aprilie, cu unul nou tip Hickman. E ceva mai mare si un pic mai greu, dar mai sigur si mai ales, asistentele de aici sunt obisnuite cu acest tip de cateter. Interventia a fost facuta de Prof.Fuchs si a decurs fara probleme.
Azi ne mutam pe sectia de oncologie pentru urmatoarea cura (N5) care va dura 6 zile. Speram ca totul sa decurga bine.
Sambata David si Ovi pleaca spre casa.

Un comentariu: