Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


luni, 5 noiembrie 2012

5 noiembrie

LA MULTI ANI DAVID !
iti dorim tot ce e mai bun si te iubim mult !


Spre bucuria tuturor, Maia a avut voie sa participe la petrecerea lui David. Pentru cateva ore Maia a parasit azi pentru prima oara de la operatie, spitalul. Desi speram demult sa fim deja "acasa", sederea noastra in spital s-a prelungit. De la inceput a fost sub acoperirea antibioticelor puternice, totusi  a facut febra. Au urmat multe analize pentru a depista localizarea infectiei, principalul suspect fiind cateterul central Hickman. In urma cu o saptamana a facut o ecografie pentru a clarifica situatia cu febra si pentru a vedea cat lichid mai e in burtica. Spre marea noastra spaima, medicii imagisti au ridicat suspiciunea unui abces perihepatic. Au urmat CT apoi plasarea unui tub de dren sub ghidaj CT. Concluzia : nu este vorba despre un abces, ci o colectie lichidiana care a persistat. Dar pentru Maia vestea asta buna a venit cu noi suferinte: de miercuri pana sambata a trebuit sa suporte un nou tub de dren, dupa ce abia scapase de cele 5. Acum situatia pare sa se imbunatateasca incet, iar schimbarea antibioticului si blocarea cateterului cu antibiotic pare sa dea rezultate. In sfarsit CRP-ul, analiza care ne domina viata, este in scadere si Maia nu mai face febra, ci numai subfebrilitate (CRP-ul creste in cazul unei infectii bacteriene - amenintarea permanenta dupa fiecare cura de chimioterapie - si creste si atunci cand neuroblastomul se dezvolta nestingherit). De la fericitii primi pasi din octombrie nu am mai progresat prea mult si trebuie sa ne facem curaj pentru urmatorul ciclu N5 de chimioterapie, pe care toti copii il tolereaza greu din cauza cisplatinului.

Multumim Iulia, Gabi si Miruna ca ati serbat azi cu noi si mai ales multumesc mama pentru toate saptamanile petrecute alaturi de noi ajutandu-ne.

7 comentarii:

 1. La multi ani DAVID!MULTA SANATATE LA TOATA FAMILIA! Cu dragoste si iubire dela mamaie si tatae

  RăspundețiȘtergere
 2. La multi ani! David
  Sa ai parte numai de bucurii alaturi de cei dragi!
  Multa sanatate Maia!
  Ramona

  RăspundețiȘtergere
 3. La multi ani! Sanatate si putere la toti 4.
  Cu drag Pati, Alex, Mihael si Ada.

  RăspundețiȘtergere
 4. La multi ani David! Va pupam cu drag, si va dorim multa sanatate, ne bucuram de vestile minunate!

  RăspundețiȘtergere
 5. La multi ani David! Scuze pentr intarziere. Va pupam! :*

  RăspundețiȘtergere
 6. buna
  azi ii zic ,,la multi ani ,,lui Maia si multa sanatate si sa aveti parte de multe realizari
  va pupam cu drag
  Caracalenii = Ionesti

  RăspundețiȘtergere