Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


luni, 24 decembrie 2012

24 decembrie - Frohe Weihnachten

A venit ziua la care viseaza copiii tot anul : in acesta seara Mosul va aduce jucariile mult asteptate.
Noua, parintilor, Mosul ne-a adus deja mai mult decat puteam spera: o Maia care se simte grozav, canta si danseaza, lucru de neinchpuit acum cateva saptamani.
David mai e un pic suparat si se vaita ca e cel mai ciudat Craciun din viata lui, cu o sora bolnava si fara brad (bradul e pe terasa, de teama sa nu ii dauneze Maiei, care inca nu a ajuns la normal cu leucocitele si inca risca o infectie). Speram ca Mosul sa aduca jucaria potrivita pentru a ridica si moralul lui David si a il face sa creada din nou in Mos Craciun, atat cat se mai poate. David e de acum oficial in clasa a treia. Era prea mare pentru clasa a doua si se plictisea. Face fata foarte bine solicitarilor clasei a treia, iar la mate ne-a facut bucuria de a primi prima nota din viata scolara din Germania un 2+ si mentiunea invatatoarei: "Toll David ! Du hast alles verstanden !"

Vielen Dank an all unsere Freunde an die Ärzte un das Pflegepersonal !

2 comentarii:

  1. Ne bucuram ca Mosu' a fost bun cu voi.
    Fie ca toate visele pe care le fauriti in aceste zile sa devina realitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va dorim sa aveti un Craciun fericit cu bucurii, cu multe daruri, un an nou mai bun si, mai mult decat orice, multa sanatate, iar Cracinul viitor sa aveti bradul in casa si sa va strangeti cu totii in jurul lui. La multi ani! Cu drag Gabi, Adriana si Ovidiu Pop (Timisaoara).

    RăspundețiȘtergere