Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


duminică, 20 ianuarie 2013

20 ianuarieMaia a facut miercuri RMN-ul care ne spune cum a evoluat boala dupa 10 luni de tratament. Speram ca rezultatele vor fi bune si vom afla ca nu mai sunt semne vizibile de boala. Din pacate desi la RMN de multe ori copii par vindecati, in decurs de un an si jumatate, uneori chiar mai tarziu, ei fac recadere. Se banuie ca mai raman in corp celule maligne pe care tratamentul (desi foarte dur) nu le distruge. 
Pentru a scadea riscul recaderii Maia va mai urma Iod131 MIBG Therapie, adica i se injecteaza o substanta radioactiva care va distruge celule maligne ramase in corp. Asta va avea loc marti saptamana viitoare. Pentru ca va fi "radioactiva" Maia va ramane izolata timp de aproximativ 5 zile dupa injectare (detalii aici ). Dupa acest tratament e randul transplantului care va incepe in prima saptamana din februarie. Pentru transplant, daca totul merge bine, vom sta in spital o luna si jumatate (organismul se reface insa dupa aproximativ o jumatate de an). Va fi cred, partea cea mai grea din tratament.
Acum prioritatea numarul 1 este sa o punem pe picioare pentru tratamentul greu care urmeaza, pentru ca la ora actuala este inca in aplazie si cantareste doar 12,9 kg.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu