Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


miercuri, 30 octombrie 2013

29 octombrie

Au trecut 2 saptamani de la postarea anterioara, timp in care starea Maiei s-a imbunatatit si am putut continua tratamentul. Ieri am terminat cele 8 sedinte de radioterapie, in incercarea de a stopa si reduce tumorile din torace, partea dreapta. Azi am avut deja a 10-a zi de chimioterapie, de data asta incercand o a treia varianta - Trofosfamid (Ixoten).
Rezultatele sunt promitatoare pana acum. Maia se simte mai bine, este aproape toata ziua treaza, mananca putin mai bine si se joaca mai mult. Am inceput deja sa scadem si dozele de morfina.
Mergem in continuare zilnic la clinica de zi pentru analize, antibiotice si suplimente de trombocite si eritrocite (la nevoie) si speram ca situatia sa se imbunatateasca si in zilele ce urmeaza.

5 comentarii:

 1. Asteptam vestile bune cu nerabdare... :) Tineti-o tot asa!

  RăspundețiȘtergere
 2. Va citesc si sunt cu gandul si sufletul la eforturile voastre! Dumnezeu sa va ajute!

  RăspundețiȘtergere
 3. toate gandurile bune pentru voi toti, sanatate si putere sa rezistati si sa fiti invingatori in fata acestei boli parsive - astept cu emotie fiecare postare a voastra despre starea Maiei si ma rog Divinitatii sa va ocroteasca si sa va intareasca. Salutari din orasul de pe Bega si multa, multa sanatate

  RăspundețiȘtergere
 4. La multi ani Maia si multa sanatate! Cu drag Ian,Flavia si Dan!

  RăspundețiȘtergere
 5. Si eu astept cu nerabdare fiecare postare a ta Andrea, te urmaresc si va doresc toata sanatatea de pe lume

  RăspundețiȘtergere