Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


joi, 15 iulie 2010

la Legoland si playmobil FunPark - partea a treia - playmobil FunPark

   Si iata ca am ajuns si la scopul excursiei :)  vizitarea playmobil FunPark-ului, un loc de distractii pentru cei mici ce se intinde pe aproximativ 90 000 mp.
De la intrare te intalnesti cu omuletii Playmobil in marime XXL.
  Dupa intrare te intampina doua doamne dragute care, daca doresti, te stampileaza pe mana, ca sa poti intra si iesi de cate ori doresti, in ziua respectiva.
 Tot acolo poti sa ii pui copilului o bratara de hartie, pe care sa-i treci numele si numarul tau de telefon, asta pentru cazul in care se pierde.
   Sa inceapa distractia: Prima atractie dupa intrare este cariera, un loc de joaca cu pietre false, camioane si tot felul de scripeti proiectati pentru a ridica pietrele.
Tot acolo se afla un utilaj cu platforma si scaune din lemn, unde copii se pot catara si juca dea excavatoristii, pot apasa butoane si trage de manete.


De la zona de santier, noi am urcat la castel. Pentru acces ai doua variante: una gandita sa ofere copiilor suspans, cu poduri din benzi de cauciuc (apoi poti cobori pe tobogan) si o alta mai comoda, o alee accesibila si carucioarelor.


Cand am juns noi incepea si turnirul, pe o alee special amenjata, copiii, la indrumarea angajatilor playmobil, jucau intr-o sceneta cu rege, regina si cavaleri. Jocul are sens daca stii germana (copii nostri nu stiu) asa ca am plecat mai departe. Un pic mai sus de castel sunt trei caluti playmobil de plastic, care pot fi incalecati (dar atentie cand afara e foarte cald si copii au pantaloni scurti, se pot arde). Noi am nimerit o zi foarte calda asa ca am trecut rapid mai departe spre locul de joaca cu apa si nisip, nu inainte insa de a face un popas la arca lui Noe si traseele de apa. Aici exista doua variante: sub trei ani si peste trei ani. Pe niste canale construite la inaltimea copiilor, acestia se pot juca cu tot felul de jucarii playmobil, pe care sa le plimbe pe canale. 

Au urmat locurile de joaca cu apa si nisip de unde ne-a fost foarte greu sa plecam. 
Am venit pregatiti cu slipii si papucii de baie la noi, asa ca totul a fost super. 
Apa insa nu este foarte calda, asa ca pe micuta nu am lasat-o prea mult sa se balaceasca. Ei, apa ii ajungea mai sus de genunchi, pana aproape de fund. 



Locul de joaca cu nisip este distractiv atat pentru copii foarte mici, cat si pentru cei de 5 - 6 ani.



Locul de joaca este umbrit cu niste copertine, dar vara crema de plaja e esentiala. Exista niste cismele foarte distractive cuplate cu niste baraje pe care copii le pot deschide.
Mai departe am pornit-o spre vestul salbatic. Aici copii sau dat pe tobogan (sunt dotate cu bucati de pasla  care sa le pui sub fund ca sa nu te arzi:)). Si aici este nisip unde poti cauta, cu lopeti si site, aur si pietre semipretioase (din plastic:)). Pentru baietelul nostru de 6 ani a fost foarte palpitant. 
Micuta s-a urcat pe o trasura. 


A urmat ferma cu hambar, cu purcelusi,

 cu cai care puteau fi "tesalati",
si vaci care puteau fi mulse.

Langa hambar se afla si traseul pentru tractorase si masinute cu pedale.

Pentru noi a urmat pauza de masa. Am mancat la "impinge tava" si a fost OK.

Apoi ne-am facut "siesta" la locul de joaca aflat in interior.
Are 5000 mp si aici exista cam tot ce vinde la ora actuala playmobil. Este de fapt curtea interioara a hotelului playmobil. 
Alaturat, si tot la interior exista o "jungla" pentru copii cu chef de catarat, precum si labirintul luminilor, aflat dedesubt.
De aici, de teama ca se inchide si nu apucam sa vizitam tot, am plecat la vaporul piratilor

Micuta s-a urcat pe vapor


 iar David a plecat impreuna cu tata cu pluta.


A urmat tara dinozaurilor, si pentru noi ultima pe lista (inainte de magazin). Eram epuizati si a fost si foarte cald. 




Am sarit peste tara aventurilor si am facut ultima oprire inainte de iesire: magazinul de jucarii.
Parcul playmobil se inchide la ora 19 dar raman deschise vara pana la ora 22 aktivparc-ul cu minigolf si gradina de vara / beraria. Accesul in aktivpark este gratuit daca ai achitat intrarea in playmobilFunPark, altfel costa in sezonul de vara (1 mai - 31 iulie) 4,50 euro pentru adulti si 3,50 euro pentru copii. Pentru noi a fost prea mult pentru o singura zi, dar este un loc pe care l-as vizita cu placere inca odata.

Pentru final cateva informatii practice:
    Intrarea costa in sezonul de vara (01.05.- 31.07) 8 euro, iar parcul este deschis pana la ora 19. In presezon intrarea costa 7 euro, in plin sezon 10 euro. Intrarea cu pret redus (5,50 euro) se practica in sezonul de vara si in plin sezon incepand cu ora 16, iar in presezon, cand parcul este deschis doar pana la ora 18, intrarea cu pret redus incepe de la ora 15.
    Parcul este conceput pentru nefumatori, dar exista locuri special amenajate unde se poate fuma.
    Daca mergeti in perioada calda, nu uitati slipii, papucii de baie si poate haine de schimb pentru dupa balaceala. La sfarsitul lui iunie, cand am fost noi, a fost foarte cald, chiar prea cald. Dar pe de alta parte la temperaturi ca acestea au farmec jocurile cu apa si nisip.
    Am fost intr-o zi de luni si nu a fost prea aglomerat (dar nici pustiu asa cum ne-am asteptat).
    Cine merge cu caruciorul nu are probleme de acces desi parcul este construit pe un deal.
    Despre hotel nu pot sa spun nimic, pentru ca nu l-am incercat. 
    De parcat am parcat in parcarea acoperita, care tine de playmobilFunPark si am platit 2 euro pentru toata ziua. 
     In zona exista si alte atractii care merita vizitate. Aici le gasiti enumerate de cei de la playmobilFunPark si cateva informatii pe tixik.

Mie mi-a placut la playmobil FunPark si il recomand cu caldura familiilor cu copii mai mici, un parc unde nu te plcitisesti, foarte curat si bine ingrijit.
Cu "achizita" in mana, la plecare 
(cutia mica nu figurina:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu