Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


sâmbătă, 28 ianuarie 2012

la Ski

Din pacate concediul de iarna la schi a trecut.
A fost o saptamana perfecta petrecuta in Kaernten in perioada 7 - 14 ianuarie 2012.

Zona este frumoasa si ai ce vizita, dar "inamicul" nostru a fost regimul de aproape all-inclusiv, care ne-a facut sa nu mai iesim din hotel - Hotel Platzer (in Gmund, langa Spittal an der Drau), odata ajunsi acolo la 16.30, dupa o zi la ski.
un pic obosita, la o cacao, dupa o zi la ski

Defapt pretul mic pentru varianta cu mancare all-inclusiv, plus doi copii sub 10 ani si transport la partie gratuit a fost argumentul pentru care am ales hotelul. In saptamana 7-14 ianuarie am platit 560 de euro pentru toti patru. Am primit mic dejun tip bufet, pachet cu sandwichuri pentru pe partie, gustare dupa ski in intervalul orar 16.30-17.30, cina cu 3 feluri (felul principal la alegere). In plus bauturile nonalcoolice si berea la halba au fost gratuite pana la ora 22 .
Am avut o camera familiala, adica copiii au avut camera lor, cu paturi suprapuse. Camera copiilor nostri a fost mica,

dar familia care ne-a insotit a avut o camera mare pentru copii. In plus hotelul are camera de joaca pentru copii unde i-am si expediat seara.
Hotelul a organizat transport gratuit la doua zone de ski din apropiere: Innerkrems si Katschberg. Exista si o a treia a zona de ski nu foarte departe, ghetarul Moelltaler dar unde ar fi trebuit sa ne deplasam cu masina noastra. Noi am optat pentru Katschberg, aflat la granita dintre Kaernten si Salzburg.
La Katschberg exista 70 km de partie, predominand cele rosii. Un alt atu a fost numarul mare de scoli de ski (aproximativ 6) asa ca am avut de unde alege.
partia noastra preferata - Sonnenalm

La Innerkrems e o zona de ski mai mica dar care pare reusita. Acolo insa la momentul la care am ajuns noi, nu era zapada pe partia lunga, albastra preferata de noi. In plus exista o singura scoala de ski care incepe programul luni si nu duminica cum am fi vrut noi.
In concluzie, toata lauda pentru personalul hotelului care a fost deosebit de amabil. Dotarea si mobilierul hotelului nu este cea mai noua, dar foarte curata si cu bai moderne, iar raportul calitate/pret, imbatabil. In plus, patronul ne-a montat gratuit legaturile pe skiurile nou achizitionate de la fabrica Elan  Noi am mai facut o afacere mergand in Kaernten: am trecut prin Slovenia si ne-am oprit la magazinul de prezentare al fabricii Elan. Am cumparat skiuri pentru David si pentru mine, reduse 30 respectiv 40%.
trupa in pauza de schi

Pe bergfex puteti gasi detalii in romana despre toate zonele de ski.
Numai cuvinte de lauda si pentru scoala de ski Friendly Carinthia de la Katschberg. Deosebit de amabili ne-a preluat cu microbuzul de la locul unde ne lasa autobzul hotelului. Amabilul sofer al microbuzului scolii de ski s-a dovedit in final a fi patronul acesteia :o)
David la start - concurs in penultima zi de curs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu