Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


luni, 28 mai 2012

27 mai

Astazi la re-internare am primit rezultatul de la RMN (torace si abdomen) si se pare ca boala este in remisie, dupa cum se specifica in buletinul de interpretare:
"toate formatiunile tumorale descrise anterior in 29.03.2012 s-au redus marcat dimensional cu peste 50% si numeric unele adenopatii nemaifiind vizualizabile - boala in remisie"
Cu inima starnsa am citit insa, despre o leziune osoasa care nu aparea pe primul RMN. Speranta noastra este ca leziunea nu a aparut sub tratament (ceea ce ar fi un dezastru), ci fie nu a fost decrisa la primul RMN (29 martie), fie a aparut in intervalul dintre primul RMN si inceperea chimioterapiei (15 aprilie). 
Asa ca ne bucuram, dar stam totusi cu emotii. Speram ca cineva cu experienta si investigatiile ulterioare, sa ne lamureasca.

Mai jos listate si cele 2 interpretari de la RMN (abdomen) si CT (torace, craniu) realizate initial, la internare (29.03.2012):
6 comentarii:

 1. Ma bucur nespus pentru voi. Fii tare in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Maia fii tare in continuare, ne bucuram pt rezultatul de la Rmn si faptul ca tratamentul functioneaza si ne rugam ca ceea ce a aparut pe RMN sa nu va umbreasca bucuria si Maia sa fie bine.Te pupam Maia si suntem alaturi de tine.Esti o curajoasa!
  Sunt mamica unei fetitze colega de gradi cu Maia.

  RăspundețiȘtergere
 3. e foarte greu cu o boala din asta, si fetita mea isabella a avut un neuroblaston suprarenal stanga cu multiple metastaze gradul 4 din pacate ea sa stans din viata acum trei ani eu sper din tot sufletul ca medicina si cu ajutorul lui dumnezeu maia sa se faca bine si sa treaca peste boala cumplita cu care se lupta, curaj si intarire le doresc parintilor stiu ca cuvintele acum sunt de prisos cel putin pentru mine asa a fost. va pup si va doresc numai bine

  RăspundețiȘtergere
 4. Andrea, Maia trebuie sa se faca bine si ne rugam sa se faca bine! Cand plecati in Germania? Va pupam si asteptam vesti cat mai bune! Cristina, mami de Danut

  RăspundețiȘtergere
 5. Zilele acestea corespondez cu profesorul de la oncologie pediatrica din Tuebingen. Chirurgii ne-au planificat cu precizie nemteasca -

  Sehr geehrte Frau Ciocirlan,

  heute nun die gesamte Planung im Überblick:
  stationäre Aufnahme: 02.07.2012
  03.07.2012 ggf. Diagnostik
  GK-MRT in ITN 04.07.2012 7:45h (Ganzkörper- Kernspintomographie in Narkose)
  OP: 05.07.2012

  adica
  internare in 2 iulie,
  eventuale analize in 3 iulie,
  RMN al intregului corp, sub anestezie in 4 iulie la ora 7 45
  interventie chirugicala in 5 iulie

  RăspundețiȘtergere