Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


miercuri, 27 iunie 2012

27 iunie

A venit si ultima zi de chimioterapie din cura a 4-a.
Azi Maia va primi ultimul medicament din cura N6 - Vincristine, si maine putem pleca la Elternhaus (cu emotii din partea mea). 
Noaptea dinspre 25 spre 26 a avut febra (38,5) si m-am speriat un pic, desi urmeaza tratament preventiv cu antibiotic. Cateterul central venos (prin care se administreaza medicamentele si pe unde se recolteaza sangele pentru analize) are deja ceva vechime (din 4 aprilie) asa ca existand riscul de infectie, medicul a considerat ca e mai prudent sa ii administreze pe timpul curei, antibiotic. 
Nu prea mai are pofta de mancare, dar in rest, cura a decurs fara alte incidente.
La Elternhaus insa nu va mai primi antibiotic si va trebui sa ii urmaresc cu mare grija temperatura pentru a depista din timp orice infectie. Urmeaza perioada care ne sperie de fiecare data - aplazia - cand scad toate elementele sangvine - leucocite, eritrocite si trombocite, ceea ce inseamna risc de infectie de sangerare, oboseala. In plus ne va lipsi mancarea gata pregatita din spital, desi nu prea a fost pe gustul Maiei.
si Winnie face tratament

Vom veni periodic la clinica de zi pentru analize. Dupa ce iese din aplazie, urmeaza punctia medulara pentru recoltarea de celule pentru transplant si RMN-ul care va decide ce va fi cu operatia. Pentru a lamuri un pic ceea ce se intelege in situatia noastra prin transplant - dupa cele 8 cure de citostatic, conform protocolului, urmeaza o a 9-a cura cu medicamente citostatice in doze atat de mari incat maduva osoasa din care se formeaza elementele sangvine (eritrocite, leucocite, trombocite), nu isi mai revine fara ajutor din afara, adica fara administrarea celulelor recoltate in zilele urmatoare sub anestezie generala din maduva osoasa a Maiei.

Un comentariu:

  1. Sunteti amandoua niste curajoase! Va pupam cu drag din Timisoara si ne gandim in continuare la voi cu multa speranta si mult optimism!
    Maia, vad ca micutul Winnie e foarte bucuros de tratamentul pe care i-l aplici. Danut intreaba des de tine! Pentru tine un pupic mare,mare de la noi! Cristina&co

    RăspundețiȘtergere