Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


duminică, 1 iulie 2012

1 iulie

Joi am parasit spitalul si am revenit la Elternhaus.
De aici vom merge periodic la spital pentru analize si investigatii. Vineri am fost din nou la spital ca sa ni se comunice pasii urmatori.
Primul drum la spital il vom face luni, la clinica de zi - Tagesklinik - unde se va face un control al numarului de leucocite, eritrocite si trombocite. Transfuzia de eritrocite s-a facut deja miercuri, in 27 iunie asa ca la nevoie, luni, va primi trombocite. 
Miercuri, in 4 iulie, va fi o zi incarcata - la 7.15 va incepe RMN-ul sub anestezie generala (pentru ca Maia sa nu se miste), iar la ora 11 trebuie sa mergem pe alta sectie unde incepe o alta investigatie imagistica mIBG, care va arata foarte exact extensia tumorala actuala, inclusiv la nivel osos. mIBG presupune injectarea de substanta radioactiva care se va fixa in tesuturile cu inervatie adrenergica bogata sau cu excretie crescuta de catecolamine deci si in tesutul tumoral. Vor urma expuneri la 4 si la 24 de ore de la injectarea substantei radioactive.
In baza acestor investigatii oncologii si chirurgii pediatrii vor lua decizia pentru tratamentul urmator.
Alti pasi care sunt deja stabiliti sunt recoltarea de celule stem pentru transplant, in perioada 14-18 iulie, (ceea ce presupune implantul de catetere rigide in venele femurale, daca am inteles eu corect) si inlocuirea actualului cateter venos central, cu un cateter Hickman, in 25 iulie. 

Vineri am fost in oras, la aprovizionare si ne-am oprit la patiserie pentru o prajitura. 

Din pacate Maia nu prea are pofta de mancare si oricat de tentanta pare mancarea, abandoneaza repede.
Sambata am plecat in excursie si bineinteles Winnie a venit cu noi.
pe Frondsbergstr. se afla Elternhaus
Eu mi-am luat un bilet de autobuz valabil 24 de ore si am pornit. 
Ne-am dus in cautarea unui loc de joaca pana intr-o localitate din apropiere numita Hagelloch. 
Acolo e o padure foarte frumoasa, 
dar locul de joaca nu a fost grozav asa ca ne-am intors in oras. 
La scoala Waldorf din nordul orasului a fost Sommerfest si s-au strans copiii la distractie.
capritele umbla libere prin curtea scolii
parca ar fi la ferma si nu in curtea scolii

de la Flohmarkt am cumparat un puzzle si cateva carti
A fost o zi lunga si foarte calda asa ca duminica o vom petrece in liniste la Elternhaus mai ales ca aplazia a aparut cu siguranta chiar daca inca nu e documentata cu analize.

Un comentariu:

  1. Ma bucur ca aveti vreme frumoasa si v-ati plimbat putin. Ati facut poze frumoase, yami, yami prajitura ta Maia. Va tinem pumnii miercuri si ne gandim la voi. Va pupam.

    RăspundețiȘtergere