Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


marți, 3 iulie 2012

3 iulie

Ieri am fost la spital la clinica de zi si acum e oficial - Maia e in aplazie, are doar 600 de leucocite (fata de 3000 - 10000 cat ar fi normal). In plus o doare gatul dar nu face febra asa ca deocamdata ne descurcam cu tablete de supt pentru gat. Din fericire deocamdata are suficiente trombocite si nu exista risc de sangerare. Sunt curioasa cum va trece aplazia si in cat timp vor creste leucocitele. In Romania, in perioada aceasta primea un medicament care stimula cresterea numarului de leucocite (Filgrastim) care aici se administreaza doar inainte de recoltarea celulelor stem.
Tot ieri s-a definitivat programul pentru perioada imediat urmatoare
- de azi incepem cu administrarea de Irenat pentru blocarea tiroidei (ca sa nu se acumuleze acolo iodul radioactiv care va fi administrat maine la mIBG scan)
- maine la 7.15 ne prezentam la spital pentru RMN sub anestezie generala
- la ora 11 mergem la clinica de medicina nucleara pentru mIBG scan (cu Maia probabil inca adormita dupa anestezie) unde i se va injecta iodul 131 radioactiv. Dupa 4 ore de la administrare ne vom intoarce pentru prima imagine. Vor urma alte imagini joi si poate si vineri.
- vineri avem din nou programare la clinia de zi pentru controlul analizelor, sa vedem cum stam cu aplazia.
- la inceputul saptamanii viitoare (prin 9-10 iulie) speram sa aflam rezultatele de la RMN si mIBG scan, si sa aflam daca programarea din 25 iulie de la chirugie inseamna operatia pentru indepartarea restului tumoral sau doar implantul cateterului permanent Hickman necesar pentru continuarea chimioterapiei.
- incepand cu 12 iulie ii voi face Maiei inejctii subcutanate cu Granozyte (Filgrastim) pentru stimularea productiei de leucocite. In 16 iulie ne vom interna si se va implanta in zona inghinala un cateter Sheldon, care este rigid si o va tine pe Maia intinsa la pat, urmand ca in 17 si 18 iulie sa se faca recoltarea celulelor stem.
- apoi temuta internare din 25 iulie despre care inca nu stim prea multe. Mai jos vedeti cam cum decurge implantul cateterului Hickman

Un comentariu:

  1. Maia este foarte cuminte si puternica. Ma si mir de unde are atata putere; iar mamei ei sa ii dea Dumnezeu toata rabdarea si intelepciunea de care are nevoie. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere