Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


joi, 15 noiembrie 2012

14 noiembrie - La Multi Ani Maia!

Maia a implinit 5 ani!
Multi inainte sanatosi iti dorim din tot sufletul.


 Petrecerea a fost mai mult virtuala, deoarece invitatii au fost "prezenti" prin intermediul internetului (video-chat). Astfel membrii familiei de acasa au putut s-o felicite pe Maia si sa-i cante La Multi Ani.


Incepand de vineri, Maia a iesit din spital si am venit "acasa" (asta fiind noua locuinta inchiriata aici in Tubingen), unde incercam sa intram intr-un ritm normal de viata. Dar din pacate nu pentru mult timp, caci pe 26 noiembrie este programata internarea pentru urmatorul ciclu (al 7-lea) de chimioterapie. Pana atunci ne chinuim sa o facem pe Maia sa manance cum trebuie si sa castige inapoi in greutate; acum fiind foarte slabita si lipsita de puteri (pe picioare nu poate merge prea mult, oboseste repede), iar ciclul N5 ce urmeaza este unul foarte greu. De diaree inca n-a scapat si din cauza asta nici nu poate sa asimileze mancarea pentru care nici pofta nu are. Dar putin cate putin trebuie sa reusim sa se refaca.

Multumim pentru urarile primite si pentru ca sunteti alaturi de noi.

11 comentarii:

  1. La multi ani, Maia! Sa iti dea Dumnezeu multa sanatate, putere si multe, multe zile fericite! Mara T.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani si multa sanatate, iti dorim din tot sufletul! Va pupam pe toti. Fam.Martinescu

    RăspundețiȘtergere
  3. Maia, La multi ani din tot sufletul! Speram ca piticii nostri sa se joace impreuna cat de curand.
    Ne gandim din departare la voi cu drag,
    Dani, Maxi si Sorin

    RăspundețiȘtergere
  4. la multi ani multa sanatate si putere sa treci peste urmatorul ciclu de tratament.multa,multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  5. La Multi Ani, Maia! Iti dorim tot binele din lume, si speram sa ne revedem cu bine cat mai curand! Multi pupici de la Serban si Ema!

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MULTI ANI, Maia. Te asteptam sa te intorci la gradinita. Colega ta Alexia.
    Draga Andreea, sa va dea Dumnezeu putere sa treceti peste aceasta cumpana a vietii si sa va intoarceti acasa sanatosi.Mihaela Banu

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani, Maia! Iti dorim sa ai putere sa lupti in continuare, sa cresti mare si sanatoasa si sa ai o viata lunga si fericita. Cu drag fam. Pop Gabi, Ovi si Adriana (Timisoara).

    RăspundețiȘtergere
  8. LA MULTI ANI SI MULTA SANATATE,MAIA!
    Malvina @co

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani! Sa te trezesti din visul asta urat intr-o dimineata frumoasa si sa te bucuri de multi ani frumosi alaturi de familia ta, de prietenii tai, de viata ta!

    RăspundețiȘtergere
  10. La Multi Ani Draga mea. Multa,Multa Sanatate ITi dorim. Pupici de la Lidia

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumim tuturor pentru urarile si gandurile frumoase !

    RăspundețiȘtergere