Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


luni, 9 decembrie 2013

liniste...

Aseara lupta Maiei cu boala a incetat.
Corpul ei obosit si distrus a cedat.
Acum ea se odihneste, iar noua ne-au ramas amintirile.
amintire din 31 decembrie 2011
Fericirea nu stii ca o ai pana nu o pierzi.

31 de comentarii:

  1. Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

    RăspundețiȘtergere
  2. V-am urmarit lupta de anul trecut, cand clasa fetitei mele a donat cativa banuti pentru cazul Maiei. Am sperat ca Maia va invinge aceasta boala nemiloasa. Stiu ca nu exista cuvinte sa va poata consola, dar vreau sa va spun ca sunt impresionata de puterea vostra de lupta, de abnegatia, dragostea si taria de care ati dat dovada. Ati facut tot ce a fost omeneste posibil.
    Maiei ii dorim ca acolo unde a ajuns sa se odihneasca si sa se joace alaturi de alti ingeri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa cum se stie...Dumnezeu isi ia la El alesii in perioada de post sau de sarbatori religioase...Maia este acum un adevarat inger!...Va veghea asupra voastra cu drag asa cum ati facut-o dvs si David atata timp!...Dumnezeu sa o odihneasca in pace si dvs sa va dea puterea de a trece cu bine acest "hop"! Ii vom pastra vie amintirea Maiei si va vom fi in continuare alaturi din punct de vedere sufletesc si nu numai...Daca va putem sprijini cu ceva, spuneti si vom face tot ceea ce putem! Il imbratisam cu drag pe David ...( colegii sai si-l amintesc des !)
    Imi pare tare rau ca totul s-a solutionat in acest mod!...Va transmit toata afectiunea mea si ma voi ruga pentru dvs si Maia!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare nespus de rau, ca tuturor celor care va cunosc si va stiu trista poveste. D-zeu s-o odihneasca in pace pe micuta Maia, iar sufletul ei de ingeras sa vegheze asupra voastra si sa va dea putere sa mergeti mai departe in viata. Cuvintele sunt fara sens, vreau sa stiti doar ca ne-am rugat necontenit sa se termine cu bine, sa iesiti invingatori din lupta asta dura cu boala nemiloasa si am asteptat cu emotie fiecare veste scrisa de voi. D-zeu sa va dea putere tuturor si sa va intareasca. Orice parinte e dator sa lupte pentru fiecare sansa la viata a copilului sau, iar voi ati facut asta cu toate puterile. Din pacate insa D-zeu a avut alte planuri cu puiuta voastra si orice am face noi pamantenii, nu ne putem opune destinului... Regret sincer tragedia prin care treceti si ne rugam pentru voi toti, de aici, din TM

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sugrumata de durere! Dumnezeu sa o odihneasca in pace, iar voua sa va dea linistea si alinarea de care aveti nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga familie, am dori sa ne exprimam regretul si durerea pentru acest deznodamant. Maia a fost foarte des pomenita in familia noastra. Ne pare rau si ne rugam ca durerea acestei pierderi sa fie alinata in inima voastra. Ati fost si sunteti un exemplu de unitate, dragoste si lupta pentru viata. Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragi Andreea si Ovidiu, imi pare nespus de rau si il rog pe
    dumnezeu sa o odihneasca pe micuta Maia in pace. A fost o luptatoare si daca Dumnezeu a luat-o la el e pentru ca a vrut sa o scuteasca de durere dar v-a lasat pe voi cu o pierdere implacabila. Sint cu gindul alaturi de voi si de fiul vostru, sinteti o familie minunata si sper sa va ajute Domnul sa treceti peste aceasa ruptura dureroasa in lupta voastra.

    RăspundețiȘtergere
  8. .....ne pare nespus de rau.....Dumnezeu sa o odihneasca in pace si voua sa va dea multa putere. Suntem de voi, fam. Martinescu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cuvintele imi sunt prea sarace ca sa-mi exprim parearea de rau. Suntem alaturi de voi , de suferinta voastra si ne rugam sa aveti de acum putere si sa va intariti. Dumnezezu s-o odihneasca in pace pe micuta voastra, draga Maia. Sufletul nostru este alaturi de voi, de aici, din Franta, Marica si Silviu Buzatu

    RăspundețiȘtergere
  10. Dragii mei, stiu ca nu existe cuvinte care sa va poata alina acum ... imi pare atat de rau ca s-a intamplat asa....Maia draga si minunata, sa te odihnesti in pace acolo unde exista doar iubire, fara nici o durere. Ati facut tot ceea ce este omeneste posibil si ati fost permanent alaturi de ea cu multa iubire...Dumezeu sa va binecuvanteze si sa va dea putere mai departe . Va imbratisez pe toti trei . Cu sufletul suntem aproape de voi. Dana Kovacs

    RăspundețiȘtergere
  11. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi pare rau pentru tot ce s-a intamplat! Dumnezeu sa o aiba in paza...
    fam Martin

    RăspundețiȘtergere
  13. Dzeu s-o odihneasca si sa o aibe in paza sa!!!
    Viata e nedreapta,ne plangem ca mor personalitati de 95 de ani si facem emisiuni la televiziune insa adevarata tragedie este cand pleaca dintre noi un inger de numai 6 ani ,nu exista cuvinte de consolare.
    Durerea pe care o aveti in suflet ,o am si eu in suflet si chiar daca suntem departe legatura de sange nu se rupe.
    Sincere condoleante!
    C.Paris

    RăspundețiȘtergere
  14. Je prends part à votre douleur et je vous adresse mes sincères condoléances.
    Mario Barbu

    RăspundețiȘtergere
  15. Un gand de alinare si sincere condoleante. Dumnezeu sa o odihneasca!
    Hanelore

    RăspundețiȘtergere
  16. Cuvintele sunt de prisos in aceste momente grele si nimic nu va poate alina durerea in aceste momente.Viata de multe ori este nedreapta.
    Ne pare foarte rau ca s-a intamplat asa.Suntem alaturi de voi si de suferinta voastra.
    Dumnezeu sa aiba grija de inerasul vostru .
    Carla si Jacky

    RăspundețiȘtergere
  17. Ne pare nespus de rau, e greu de descris in cuvinte... am sperat cu totii mereu intr-o minune, asa cum minuni ati facut voi in fiecare zi in tot acest timp, cu tarie si imensa dragoste. Va purtam mereu in gand, iar pe Maia nu o vom uita niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Maia fetita curajoasa sa te odihnesti in pace. Sintem cu sufletul alaturi de voi.

    Dana si Claudius

    RăspundețiȘtergere
  19. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Maia, un inger a plecat intre ingeri! Multa putere sa va daruiasca Dumnezeu, sa va intareasca si sa fie cu intreaga familie mereu; de acolo de sus Maia va fi mereu cu voi! Suntem cu sufletul si rugaciunile alaturi de voi!

    Alexandru, Lacramioara si Dennis Fodor

    RăspundețiȘtergere
  20. Ne pare foarte rau de cele intamplate! Suntem cu gandul alaturi de voi si ne rugam pentru odihna Maiei.

    Cora si Sorin

    RăspundețiȘtergere
  21. Sa aveti multa putere sa treceti peste incercare! Ingerul vostru sa vegheze mereu asupra voastra. Sa te odihnesti in pace Maia1

    Ramona si Dan

    RăspundețiȘtergere
  22. Ne pare nespus de rau de cele intamplate. D-zeu sa va intarrasca pe voi, iar pe Maia bunul D-zeu s-o odihneasca in pace. Suntem alaturi de voi cu gandul si cu sufletul, Ildiko si Dani!

    RăspundețiȘtergere
  23. Dumnezeu sa te aibe în paza în lumea celor drepti si cu suflet curat, asa cum ai fost în scurta ta viata pamanteana !
    Multa putere familiei.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nespus de trist si dureros , a fost o fetita foarte draguta , puternica si curajoasa , imi pare foarte rau pentru voi. Vera Dusan

    RăspundețiȘtergere
  25. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Maia!

    RăspundețiȘtergere
  26. V-am purtat in gand de cand a inceput lupta voastra si am sperat. Am sperat de cate ori citeam blogul vostru ca Maia se va insanatosi. M-am bucurat la fiecare postare ca se simte mai bine.
    De ieri seara, de cand am aflat trista veste ma gandesc continuu la voi.
    Va admir din tot sufletul. Cum scria cineva mai sus, ati facut tot ce e omeneste posibil pentru micuta Maia. Iar pe Maia am admirat-o pentru curajul ei, pentru puterea pe care nu stiu unde o gasea sa se lupte cu boala asta cumplita.
    Noua ne va ramane mereu in gand imaginea ei de ingeras de la serbarea din decembrie 2011.
    Draga Andrea, Ovidiu si David va doresc din tot sufletul meu sa va gasiti linistea si sa mergeti la fel de uniti mai departe purtand-o pe Maia in inima voastra.
    Draga Maia, odata cu plecarea ta Pamantul a saracit, iar Cerul s-a imbogatit.
    Sa ai odihna si pace acolo unde esti!
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  27. Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Si eu am sperat si am tot sperat...
    Curaj draga Andrea, Ovidiu si David, va doresc sa gasiti in voi puterea sa depasiti pana la urma aceasta mare durere.
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  28. Un inger a plecat dintre noi, a luptat cat a putut, insa boala a fost mai tare, nu exista mangaiere, nu exista consolare, ei insa, sigur ii e mai usor acolo sus printre ingerasi. Sincere condoleante si multa putere sa mergeti mai departe. Cristina

    RăspundețiȘtergere
  29. Foarte trist, Dumnezeu sa o odihneasca.
    AlinaM.

    RăspundețiȘtergere
  30. Dumnezeu s-o odihneasca in pace pe draga Maia,iar pe voi sa va ajute sa treceti cu bine peste aceste clipe grele!
    Cu mare regret,
    Fam.Caleanu

    RăspundețiȘtergere