Impreuna cu David si Maia am trecut prin multe aventuri frumoase, insa in luna martie a anului 2012, totul s-a schimbat pentru noi. Trecusera cateva saptamani de cand Maia nu se simtea bine, avea febra, o durea burtica si era obosita. Dar nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze, diagnosticul care ne-a schimbat viata la toti patru : neuroblastom stadiul IV risc inalt. In aprilie 2012 am inceput tratamentul la Timisoara si pentru a spori sansele de vindecare am luptat pentru continuarea tratamentului in strainatate. Cu ajutorul rudelor si al prietenilor am reusit sa continuam tratamentul in Germania, asa ca din iunie 2012 suntem la Tübingen, centru universitar cu experienta in tratarea acestei boli. In octombrie 2012 a avut loc operatia de rezectie a tumorii si a metastazelor. Anul 2013 Maia l-a inceput cu tratamentul mIBG, urmat apoi de transplantul de celule stem si radioterapie.

In august 2013, cand speram ca tratamentul sa se fi incheiat a venit lovitura cea mare: boala s-a intors si a trebuit sa luam lupta de la capat.

In decembrie 2013, lupta a incetat si odata cu ea si aventura Maiei.


sâmbătă, 22 septembrie 2012

21 septembrie

Probleme cu internetul, ... again.
Azi suntem la clinica de zi (mai bine zis ieri). Toate analizele sunt in scadere si azi (adica ieri pentru ca am intarziat cu postarea pe blog) primeste iar eritorcite.
Cura s-a terminat in urma cu o saptamana si de atunci suntem la Elternhaus. Spre marea noastra bucurie, am reusit sa inchiriem un apartament intr-un sat in apropiere de Tübingen, in Kusterdingen, si acolo speram sa putem sa le creeam Maiei si lui David, conditii cat mai apropiate de normalitate.
David se descurca bine la scoala si a reusit sa se integreze cat de cat in colectiv. Are norocul de a avea in clasa un coleg care vorbeste un pic romaneste si care functioneaza pe post de translator, in joaca cu ceilalti copii.
Tratamentul Maiei merge inainte si teoretic ar urma operatia, in data de 8 octombri,e daca analizele adica mai ales trombocitele o permit. Se pare ca va fi nevoie si de tratamentul cu MIBG, inainte de transplant. Deci tratamentul mai dureaza pana cel putin in ianuarie.

Nu trece nici o zi fara sa ne gandim cu recunostinta la cei care cu drag ne-au ajutat.
Va multumim si va iubim.
2 comentarii:

  1. va iubim, va iubim si noi. pupici multi.iulia, miru, gabi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va imbratisam cu drag, desi nu scriem aici, ne gandim mereu la voi si va tinem pumnii, sper sa ne revedem cu bine curand. Mult succes lui David, si sanatate multa tuturor! Pupici de la Serban si Ema

    RăspundețiȘtergere